perjantai 31. joulukuuta 2010

Lammin Kehitysosakeyhtiö Myötätuulen perustelut ympäristötutkimuksen mielekkyydelle

Ympäristöasioiden merkitys on ollut kasvussa ja niiden merkitys kasvanee edelleen tulevaisuudessa. Toisaalta, Helsingin yliopisto on Suomen kansainvälisesti tunnetuin yliopisto ja Lammilla sijaitsee sen alainen biologinen asema. Nämä olivat yksinkertaiset perustelut, kun Lammin Kehitysosakeyhtiö Myötätuulessa arvioitiin lahjoitusta Lammin biologisen aseman Ympäristöntutkimuksen Säätiön säädepääomaan ja säätiön menestymisen mahdollisuuksia.

Ilmastonmuutoksesta, joka on yksi osa ympäristöämme, käytiin keskustelua pitkään ja ilmaston lämpeneminen kyseenalaistettiin vuosia. Nyt vallalla on käsitys, että ilmasto lämpenee ja ihmisen vaikutus kehitykseen tunnustetaan. Ympäristömuutoksesta seuraavia vaikutuksia ymmärretään vielä huonosti ja siksi tarvitaan tutkimusta.

Ympäristön muuttumisella on taloudellisia vaikutuksia, ilmastonmuutoksen osalta päästökaupalla on suora yhteys talouteen. Taloudellisen merkityksen kasvaessa myös ympäristönmuutokseen liittyvä liiketoiminta kasvaa. Lammin Kehitysosakeyhtiö Myötätuuli haluaa olla osaltaan tukemassa ympäristöntutkimusta ja auttaa yrityksiä ymmärtämään paremmin toimintansa ympäristövaikutuksia sekä luoda edellytyksiä uuden liiketoiminnan kehittymiselle. Toivotamme myös muut yritykset tervetulleiksi samaan joukkoon.

Kehittämiskeskus Oy Häme, Lammin Kehitysosakeyhtiö Myötätuuli

Yritysasiamies Timo Kärkkäinen

1 kommentti:

  1. Myötätuulen tiloihin en ole tutustunut, mutta on positiivista, että säätiön toimintaan ollaan siellä tyytyväisiä.

    VastaaPoista